Местоположение Кранево

К

ранево е курортно селище на Северното Черноморие, на 25 км от гр.Варна. Разположено е между големите морски курорти Златни пясъци и Албена и в непосредствена близост до природния резерват Балтата с площ 183,2 ха. Всичко това прави Кранево особено привлекателно място за морска почивка, морето е плитко, с полегат наклон и е безопасно за най – малките любители на плажа и морските вълни-децата. Плажът е широк и е покрит със светъл пясък, а разходката по плажа до Албена е много приятна и може да бъде и истинско романтично изживяване. Кранево е морски курорт с голямо разнообразие от хотелска база на приемливи цени и като такъв е подходящ за туристи разполагащи с ограничен бюджет, младежи, студенти. През последните години бяха построени множество малки частни хотели, вили, апартаментни комплекси. Естествено заедно с тях се разви и търговската мрежа – хранителни магазини, някои от които отворени 24 часа, магазини за сувенири и плажни артикули. Тук ще намерите също така и ресторанти, механи и нощни заведения, включително и диско барове, които ви предлагат всичко необходимо за една морска ваканция.
Само на 2 км от село Кранево, и в непосредствена близост до курорта Албена е разположен резерватът „Балтата” – с обща площ от 203.2 хектара. Той обхваща най-долното течение на река Батова точно до курорта. Специфичните климатични условия, наличието на богати почви и значителната влажност са благоприятна предпоставка за развитие на лонгозни гори по тези места. Тук се простира най-северно разположената в Европа лонгозна гора. Тя приютява множество редки, растителни и животински видове. Гората е напълно естествена, пълна е с водолюбиви птици, установени са над 250 вида висши растения, някои от тях включени в Червената книга на България.


Местоположение Вила Валентина

Вила ВАЛЕНТИНА се намира на 400-500 м от морето, в тих район на Кранево и далече от шумни ресторанти и барове. До плажа се стига по живописна пътека, а широката плажна ивица с чудесния пясък са най-важната притегателна точка на самия курорт. Aко сте любител на разходките по морския бряг,по плажа за 15-20 минути можете да стигнете до Албена; а любителите на студената бира с вкусна черноморска рибка, могат просто да се отпуснат в едно от многобройните барчета разположени направо на пясъка. На разстояние от 100 до 300 м. от вилата са разположени 2 големи хотелски комплекса, предлагащи басейни с минерална вода, включително и един с олимпийски размери, спортни площадки и разнообразни СПА процедури. Тук се намира и модерната и уникална закрита ледена пързалка ICE ARENA.
В центъра на курортното селище има няколко супермаркета, в т.ч.и работещи 24 часа, магазини за сувенири, плажни артикули, банков филиал, банкомат. Автобусната спирка за Варна е на 500 м.